Wie ben ik?

Ik, Marieke Claerbout, werkte jarenlang als ergotherapeut in de reguliere gezondheidszorg. 

Doorheen de jaren bleef ik met heel veel vragen zitten en zocht naar opleidingen en bijscholingen die me de nodige antwoorden konden geven. Ik volgde een drie jaar durende opleiding relaxatietherapie en volgde daarnaast verschillende opleidingen, o.a. familieopstellingen, traumawerk, energiewerk, enz... 

Het doen en laten van mensen interesseerde me van jongs af aan; ik vroeg me steeds af waarom ze de dingen doen die ze doen en ook mezelf wou ik beter begrijpen. Vandaag de dag verwierf ik heel wat inzichten, die me ook lichamelijk de nodige rust brengen. 

Persoonlijke en spirituele ontwikkeling is wat mij al van kleins af aan boeit en wat me wellicht altijd zal blijven boeien. 

Als persoon ben ik heel open minded en sta ik open voor kennis die wat ruimer gaat dan het 'standaard', maar mijn down to earth aanpak zorgt ervoor dat het geen zweverig boeltje wordt. 

In mijn werk wil ik niet functioneren als 'alwetende', maar als kwetsbaar mens van vlees en bloed. Daarom houd ik een blog bij waarbij ik af en toe mijn eigen processen beschrijf. 

Daarnaast zie ik schilderen als een manier om met mezelf te communiceren.                            Werken kan je bekijken op www.mariekeclaerbout.be

Vermoedelijk worden in de toekomst workshops georganiseerd waarbij kunst en persoonlijke ontwikkeling gecombineerd wordt. 

 

De fundamenten van mijn onderneming zijn transparantie, kwetsbaarheid en authenticiteit. Workshops en individuele consulten vertrekken altijd vanuit deze drie peilers.

Met Vérum wil ik het belang van een goede verbinding met het lichaam verduidelijken. Dit zorgt ervoor dat we steviger in het leven gaan staan en  onze doelen beter kunnen nastreven. In elke sessie staat de eigenheid van elke cliënt centraal.

We werken steeds via het lichaam en met wat zich aandient in het moment. We gaan niet onnodig in het verleden gaan peuteren. De ervaring leert dat, indien een ervaring uit het verleden van belang is, deze automatisch zichtbaar wordt.